Ce este plagiatul în lucrarea/ teza de doctorat?

Detectarea plagiatului in lucrarea de licenta


Plagiatul este practica lipsită de etică de a folosi cuvinte sau idei (fie planificate sau accidentale) ale altui autor/ cercetător sau ale propriilor lucrări anterioare fără o recunoaștere adecvată.
Considerat ca o infracțiune academică și intelectuală gravă, plagiatul poate duce la consecințe extrem de negative, cum ar fi retragerea titlului de doctor și pierderea credibilității și reputației autorului.
În prezent, este o problemă gravă sfera academică și un motiv major pentru retragerea lucrarii de doctorat si a titlului de doctor conferit.

Prin urmare, este imperativ ca cercetătorii să-și sporească înțelegerea despre plagiat.
În unele culturi, tradițiile și nuanțele academice pot să nu insiste pe autentificare prin citarea sursei cuvintelor sau ideilor.
Cu toate acestea, această formă de validare este o condiție prealabilă în codul de conduită academic global.
Cercetătorii au acces ușor la materiale și date de pe internet, ceea ce facilitează copierea și inserarea informațiilor.

În primul rând, este esențial să salvați datele sau detaliile pentru toate sursele pe care le utilizați pentru a forma lucrarea de cercetare. Odată ce preluați informațiile din sursa specifică, trebuie să salvați sau să înregistrați toate datele relevante și acest lucru vă poate ajuta să reveniți la aceeași sursă atunci când este necesar în viitor.
Este important să includeți citările corecte și este important să completați lista de referințe. În procesul de redactare a disertației, puteți menționa ideea dintr-o altă sursă, iar aceasta ar trebui să vină cu citarea adecvată.

Crearea unei dizertații sau teze de doctorat este o sarcină provocatoare. Revizuirea literaturii, informații, prezentarea de dovezi, adăugarea de idei și valori din cercetările disponibile anterior poate deveni o muncă descurajantă pentru dvs. Deși aceste lucruri vă fac lucrarea de disertație sau teza de doctorat puternică și autentică, vă poate arunca într-o capcană periculoasă a plagiatului.