Ce procent de plagiat este acceptabil?

Detectarea plagiatului in lucrarea de licenta

Consideram ca răspunsul corect este: 0% plagiat, ZERO PLAGIAT, nu există un procent acceptabil de plagiat! O propoziție (fraza) pur și simplu copiată, fără a menționa corect sursa sau autorul insemana plagiat.

Să presupunem că o facultate / universitate decide procentul maxim de 10% suspectat de plagiat, calculat de un detector de plagiat la alegere. Este un indice acceptabil? Pare putin, nu?
Acum imaginați-vă o lucrare de licenta sau disertatie de master de 100 de pagini, unde …, de zece ori cate o pagină întreagă a fost copiată de pe internet fără referințele corespunzătoare. Software-ul antiplagiat ar detecta probabil 10% suspect de plagiat, dar aici vorbim de 10 ori cate o pagină intreaga completă copiată – nu ne putem imagina cum ar putea fi ignorat acest lucru.
Evident, aceasta este o aproximare, dar clarifică cât de fragilă este o analiză anti-plagiat bazată pe procente.

Există unele programe sau servicii de verificare si detectare a plagiatului puțin mai sofisticate, dar în prezent niciunul nu poate identifica citate precise, cu atât mai puțin citate indirecte. O astfel de caracteristică ar necesita un algoritm de detectare a plagiatului foarte avansat bazat pe hyper inteligență artificială. Deoarece niciun program antiplagiat nu poate identifica citatele, aceste informații vor fi însumate in procentul de plagiat suspectat, un alt factor care compromite calculul procentual.

Deci, care este soluția? De fapt, încă nu este posibilă automatizarea întregului proces de detectare a plagiatului; o analiză mecanică, bazată doar pe procente, va fi imprecisă. Prin urmare o verificare / revizuire manuală a rapoartelor antiplagiat a acestor instrumente este imperativ necesara.

Programele de detectare a plagiatului sunt instrumente excelente și dacă sunt bine utilizate si cu siguranta vor face o treaba excelenta.
Aici anti-plagiat.ro iese în evidență: anti-plagiat.ro nu arata un număr / procent magic și gata. Anti-plagiat.ro este un instrument de detectare a plagiatului care susține activitatea profesorului / verificatorului /
recenzorului, facilitează verificarea surselor și permite utilizatorului să controleze ceea ce consideră relevant .